Сусамови бисквитки
Съчетанието между полезно и приятно не е сред запазените марки на десертите, но има и рецепти, които опровергават правилото. В конкретния случай това става благодарение на вкусната и здравословна амалгама от овесени ядки, сусам и мед.
СъставНеобходими продукти за 40-50 броя
- 120 г фини овесени ядки
- 70 г брашно
- 2 с. л. сусам
- 3 с. л. течен мед
- 3 с. л. разтопено краве масло
- 3 с. л. прясно мляко
- за украса:
- 100 г разтопен шоколад
- 50 г цветни захаросани плодове
- захарни перли
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се овесените ядки, сусамът и брашното. Добавят се медът, маслото и млякото и се оформя тесто. Оставя се постои 20 мин. в хладилника, завито с фолио за свежо съхранение.
- 2.
Тестото се разточва на пласт с дебелина 4 мм и се изрязва с форми за сладки. Пекат се 15 мин. на 180°С върху хартия за печене, след което се охлаждат.
- 3.
Сладките се украсяват с шоколада и нарязаните на ситно цветни захаросани плодове.