Сурова салата от тиквички
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Суровите тиквички още са нещо като табу за българските кулинарни традиционалисти, но те са изключително добър продукт с фин вкус и приятно стегната консистенция.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 тиквички
- 1 връзка репички
- 2 ч. ч. мотовилка (фелд салата), зелена салата или млад спанак
- 1 зелена люта чушка, нарязана на тънки кръгчета, по желание
- за соса:
- ½ ч. ч. пресен босилек, нарязан
- 1 ч. ч. пресен спанак, нарязан
- 50 мл портокалов сок
- 2 с. л. оризов оцет
- 1 ч. л. кафява захар
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 1 скилидка чесън, пресована
- 3 с. л. зехтин
- 3 с. л. соев сос
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквичките се нарязват на много тънки филии, които се нарязват на дълги ивици като спагети. Разбъркват се с нарязаните репички, зелената салата и чушката.
- 2.
За соса всички продукти се пасират заедно, разбърква се със зеленчуците и се сервира.
Подходящи типове вина
Май 2015
Още подобни рецепти
Коментари