Супата на Попай
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 с. л. зехтин
- 1 морков, нарязан на пръчици
- 2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 200 г спанак и киселец, нарязани
- 3 кубчета MAGGI® Зеленчуков буль он
- 1 ч. ч. пресен зелен или замразен грах
- 4 с. л. едри овесени ядки
- 1 с. л. копър, нарязан на ситно
- 1 с. л. джоджен, нарязан на ситно
- 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
Начин на приготвяне
- 1.
В загретия зехтин се слагат морковът и лукът и се разбъркват 1-2 мин. Добавя се чесънът и се разбърква, докато ароматът му се засили. Слагат се спанакът, киселецът и грахът.
- 2.
Всичко се залива с 1,5 л вряща вода и се натрошават кубчетата MAGGI® Зеленчуков бульон.
- 3.
Добавят се овесените ядки, копърът, джодженът, магданозът и супата се оставя да поври 3-4 мин.
- 4.
Сервира се със счукан чесън с лимонов сок, зехтин и люта чушка.
Видео
Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари