Супа с риба и миди
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Тази невероятна супа с тай уклон се приготвя за нула време. Просто слагате всички продукти и се наслаждавате на богатството от вкусове и аромати.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 ч. ч. рибен или пилешки бульон
- 1 ч. л. настърган джинджифил
- 1 стрък лимонена трева
- 1 парче кора от лайм
- 1 връзка пресен лук, нарязанa на ситно
- 1 с. л. олио
- 1 глава лук, нарязанa на ситно
- 200 мл кокосово мляко
- 3 с. л. рибен сос
- 4 с. л. зелено къри, по желание
- 400 г филе от бяла риба, нарязано на кубчета
- 300 г ядки от миди
- 2 с. л. нарязан пресен кориандър или магданоз
Начин на приготвяне
- 1.
Бульонът се слага да заври с джинджифила, лимонената трева и кората от лайм. Прибавя се половината от зеления лук.
- 2.
След 10 мин. се слагат рибеният сос и кокосовото мляко. Сместа не бива да се загрява много силно. Щом леко закъкри, се слагат рибата и мидите. След 5 мин. се добавят останалият пресен лук и кориандърът.
Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари