Супа от пиле със зеленчуци
СъставНеобходими продукти за 6 - 8 порции
- 1 малко пиле
- ½ ч. л. пипер меланж на зърна
- 1 дафинов лист
- ¼ ч. л. мащерка
- 2 с. л. олио
- 1 резен целина, нарязан на ситно
- 1 тиквичка, нарязана на кубчета
- 1 голям морков, нарязан на ситно
- 1 парче пащърнак, нарязано на ситно
- 1 стрък праз, нарязан на кръгчета
- 1 яйце
- 200 мл прясно мляко
- 2 с. л. нарязан на ситно магданоз
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Пилето се залива с 1,5 л вода и се слага да се свари в дълбока тенджера заедно със зърната пипер, дафиновия лист и мащерката. Свареното пиле се изважда от бульона и се нарязва на ситно.
- 2.
Олиото се сгорещява и в него се слагат да се задушат целината, празът, тиквичката, морковът и пащърнакът. Налива се горещият бульон от пилето.
- 3.
След като супата кипне, се слага месото и се вари още 10 мин. Супата се сваля от огъня, застройва се с яйцето и прясното мляко и се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари