Супа от печени чушки с естрагон
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Поднасяме ви топла есенна супа, в която приложение намират така обичаните у нас печени чушки. Ароматът на естрагон придава на ястието лек френски нюанс, а бързото му и лесно приготвяне е още по-голям стимул да се спрете на него.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 2 с. л. зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 настърган морков
- 250 мл пилешки или зеленчуков бульон
- 4 печени обелени червени чушки, нарязани на едро
- 2 с. л. нарязан естрагон
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Лукът, морковът и чесънът се задушават в загретия зехтин 10 мин., докато омекнат. Добавя се бульонът и щом заври, се сипват чушките. Оставят се да покъкрят 10–15 мин.
- 2.
Супата се пасира заедно с естрагона. Подправя се на вкус със сол, черен пипер, оцет и чесън. Сервира се със струйка зехтин, листенца естрагон и натрошено овче или биволско сирене.
Ноем. 2008
Още подобни рецепти
Коментари