Спанак със сусам и чесън на тиган
![Снимка за Спанак със сусам и чесън на тиган](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/recipes/Spanak_sus_susam_i_4esun.jpg)
Макар и приготвено само от пет продукта, всеки от които има свой индивидуален характер, това оригинално пролетно ястие е добра идея за всеки повод, който ви събира с любими хора около трапезата. Поздравете ги с нашето спаначено предложение.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 1 с.л. зехтин
- 2 ч.ч. спанак, почистен и нарязан на едро
- 2 скилидки чесън, нарязани на тънки филийки
- 1 с.л. сусам
- 1 с.л. портокалов или лимонов сок
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Зехтинът се загрява и в него се слага чесънът. Щом стане ароматен, но без да се зачервява, се добавя сусамът. Разбърква се.
- 2.
Сипва се спанакът и се разбърква много бързо, само да позавехне. Подправя се с със сол и пипер на вкус, налива се лимоновият сок и се сервира.
- 3.
Спанакът се поднася с препечени филийки или като гарнитура към печено месо.
Вариации: * Добавете запържен бекон.