Начало За нас Реклама Контакти

Сладко-кисели ребърца

Снимка за Сладко-кисели ребърца
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Лесна за приготвяне рецепта в хавайски стил, която е особено подходяща за партита. Апетитните свински ребърца са приятно овкусени с чесън и джинджифил, като преди това са ароматизирани със соев сос.

СъставНеобходими продукти за 12-16 броя

  • 1 кг свински ребърца
  • 2 с. л. тъмен соев сос
  • 2 с. л. брашно
  • 2 с. л. олио
  • 1 скилидка пресован чесън
  • 1 с. л. настърган джинджифил
  • 200 мл вода
  • 3 с. л. кафява захар
  • 5 с. л. винен оцет
  • 1 ч. л. сол

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Ребърцата се нарязват на отделни парчета, като леко се почиства костта в края. Поръсват се със соевия сос и се оставят за 10 мин. Овалват се в брашното.

  2. 2.

    Олиото се загрява, добавят се чесънът и джинджифилът, разбъркват се, докато станат ароматни, и се слагат ребрата. Пържат се, докато се зачервят. Добавят се оцетът, водата, кафявата захар и солта и се оставят да къкрят 45 мин.

  3. 3.

    Сервират се, като се поотцедят и краищата се увиват с парче фолио.


Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари