Сладко-кисели ребърца
Лесна за приготвяне рецепта в хавайски стил, която е особено подходяща за партита. Апетитните свински ребърца са приятно овкусени с чесън и джинджифил, като преди това са ароматизирани със соев сос.
СъставНеобходими продукти за 12-16 броя
- 1 кг свински ребърца
- 2 с. л. тъмен соев сос
- 2 с. л. брашно
- 2 с. л. олио
- 1 скилидка пресован чесън
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 200 мл вода
- 3 с. л. кафява захар
- 5 с. л. винен оцет
- 1 ч. л. сол
Начин на приготвяне
- 1.
Ребърцата се нарязват на отделни парчета, като леко се почиства костта в края. Поръсват се със соевия сос и се оставят за 10 мин. Овалват се в брашното.
- 2.
Олиото се загрява, добавят се чесънът и джинджифилът, разбъркват се, докато станат ароматни, и се слагат ребрата. Пържат се, докато се зачервят. Добавят се оцетът, водата, кафявата захар и солта и се оставят да къкрят 45 мин.
- 3.
Сервират се, като се поотцедят и краищата се увиват с парче фолио.