Сладко-кисел зелен фасул
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Свежият хлорофилен вкус на зеленият фасул е много подходящ за азиатската класика “сладко-кисело в уок".
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г зелен фасул
- 3 с. л. соев сос
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 с. л. ябълков оцет
- 1 с. л. мед
Начин на приготвяне
- 1.
Зеленият боб се пуска във вряща подсолена вода за 4 мин., отцежда се и се слага в съд с ледена вода, докато изстине. Подсушава се.
- 2.
В купичка се смесват соевият сос, чесънът, оцетът и медът.
- 3.
Загрява се уок или друг дълбок тиган, слагат се 2 с. л. олио и се пуска зеленият фасул. Разбърква се 2-3 мин. на силен огън. Сипва се сладко-киселата смес, разбърква се още минута. Може да се поднесе поръсен със запечен сусам.
Подходящи типове вина
Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари