Начало За нас Реклама Контакти

Сладко-кисел зелен фасул

Снимка за Сладко-кисел зелен фасул
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Свежият хлорофилен вкус на зеленият фасул е много подходящ за азиатската класика “сладко-кисело в уок".

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г зелен фасул
  • 3 с. л. соев сос
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 с. л. ябълков оцет
  • 1 с. л. мед

Начин на приготвяне

  • 1.

    Зеленият боб се пуска във вряща подсолена вода за 4 мин., отцежда се и се слага в съд с ледена вода, докато изстине. Подсушава се.

  • 2.

    В купичка се смесват соевият сос, чесънът, оцетът и медът.

  • 3.

    Загрява се уок или друг дълбок тиган, слагат се 2 с. л. олио и се пуска зеленият фасул. Разбърква се 2-3 мин. на силен огън. Сипва се сладко-киселата смес, разбърква се още минута. Може да се поднесе поръсен със запечен сусам.

Подходящи типове вина
Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари