Начало За нас Реклама Контакти

Сьомга в червено вино с репички

Снимка за Сьомга в червено вино с репички
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Репички, сотирани в масло? Да, точно така. Смело ви препоръчваме да ги опитате, както и изпържените им до хрупкавост листа – пикантните кореноплодни и листата им по забележително вкусен начин балансират плътната рибена масленост на сьомгата, чийто вкус е по-пикантен и дълбок тук благодарение на червеното вино.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 котлета от сьомга
  • 500 мл леко червено вино с плодов аромат, без дъб
  • 4 стръка мащерка
  • 2 с. л. студено масло
  • 2 връзки репички с листата
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Виното се слага да заври заедно с мащерката и ½ ч. л. морска сол. След като поври 3-4 мин. на силен огън, се слага рибата и се оставя на много тих огън да къкри 5 мин. Изважда се внимателно с решетеста лъжица и се оставя на топло.

  • 2.

    Сосът се редуцира наполовина и към него се добавя половината от студеното масло. Разбърква се, докато се поеме.

  • 3.

    Останалото масло се загрява и в него се слагат почистените репички. Разбъркват се 2-3 мин., посоляват се. Листата се измиват, подсушават се и се изпържват в същото масло на умерен огън, докато станат хрупкави.

  • 4.

    Рибата се сервира със соса, репичките и листата.
     


Подходящи типове вина
Май 2013
Още подобни рецепти
Коментари