Сьомга терияки с пъстра гарнитура
20
Време за приготвяне: 20 мин. + 3 часа мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Сьомгата е една от най-подходящите за печене на скара риби, защото лесно запазва сочността на месото.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 филета от сьомга без кожа и кости, по около 150 г всяко
- за маринатата:
- 100 мл сос терияки
- 100 мл соев сос
- 1 с. л. сос от стриди
- за гарнитурата:
- 2 домата
- 1 жълта чушка
- ½ краставица
- 1 с. л. нарязан кориандър или магданоз
- 2 с. л. зехтин
- 1 с. л. прясно изстискан лимонов сок
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Продуктите за маринатата се смесват. Филетата се поставят в плитък съд и се заливат с маринатата. Оставят се да се мариноват 2-3 часа.
- 2.
Рибата се изважда, с кухненска хартия се попива излишната марината от филетата и се изпичат на скара по 1-2 минути от всяка страна. Рибата е готова, когато е леко розова в средата.
- 3.
За гарнитурата нарязаните зеленчуци се разбъркват и овкусяват с дресинг от разбитите заедно зехтин лимонов сок сол и пипер.
Подходящи типове вина
Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари