Начало За нас Реклама Контакти

Сьомга терияки с пъстра гарнитура

Снимка за Сьомга терияки с пъстра гарнитура
20
Време за приготвяне: 20 мин. + 3 часа мариноване
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сьомгата е една от най-подходящите за печене на скара риби, защото лесно запазва сочността на месото.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 филета от сьомга без кожа и кости, по около 150 г всяко
  • за маринатата:
  • 100 мл сос терияки
  • 100 мл соев сос
  • 1 с. л. сос от стриди
  • за гарнитурата:
  • 2 домата
  • 1 жълта чушка
  • ½ краставица
  • 1 с. л. нарязан кориандър или магданоз
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 с. л. прясно изстискан лимонов сок
  •  сол, черен пипер

Начин на приготвяне

  • 1.

    Продуктите за маринатата се смесват. Филетата се поставят в плитък съд и се заливат с маринатата. Оставят се да се мариноват 2-3 часа.

  • 2.

    Рибата се изважда, с кухненска хартия се попива излишната марината от филетата и се изпичат на скара по 1-2 минути от всяка страна. Рибата е готова, когато е леко розова в средата.

  • 3.

    За гарнитурата нарязаните зеленчуци се разбъркват и овкусяват с дресинг от разбитите заедно зехтин лимонов сок сол и пипер. 

Подходящи типове вина
Май 2014
Още подобни рецепти
Коментари