Начало За нас Реклама Контакти

Сьомга с вишни

Снимка за Сьомга с вишни
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Риба с плодове? Звучи необичайно, но е с фантастичен резултат. Сьомгата е благородна риба, а и вишните са аристократи сред плодовете – тяхната кисела горчивина, балансирана от нежна сладост, уравновесява и допълва богатото на мазнини месо на розово-оранжевата риба.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 800 г филе от сьомга
  2. 100 г вишни без костилки
  3. 2 с. л. мед
  4. ½ ч. л. пипер меланж
  5. ½ ч. л. млян кориандър
  6.  сол на вкус
  7. за гарниране:
  8. 1 ч. ч. вишни без костилки
  9. 1 с. л. червен лук, ситно нарязан
  10. 1 малка скилидка чесън, пресована
  11. 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
  12. 1 зелена люта чушка, ситно нарязана
  13. 1 ч. л. мед
  14. 2 ч. ч. рукола или зелена салата
  15. 1 с. л. олио от гроздови семки
  16.  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Вишните за гарниране се нарязват на половинки и се разбъркват с лука, чесъна, джинджифила, чушката, меда и сол на вкус. Сместа се покрива и се слага в хладилника до поднасяне на ястието.

  2. 2.

    Вишните за рибата се пасират и се разбъркват с меда. Филетата се нарязват на еднакви парчета. Посоляват се и се поръсват с шарен пипер и кориандър на вкус. Намазват се с вишневия сос и се запичат 15 мин. в загрята на 190° С фурна.

  3. 3.

    Вишневата салата се разбърква с руколата или накъсаните листа на зелената салата и олиото. Поднася се с горещата риба.
     


Подходящи типове вина
Юни 2012
Още подобни рецепти
Коментари