Начало За нас Реклама Контакти

Сьомга с млечен крем и мързеливо гуакамоле

Снимка за Сьомга с млечен крем и мързеливо гуакамоле
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

На това предястие или ястие – зависи как погледне човек на него, приготвено от Иво Игнатов от Grape Central, най-съвършено подхожда хляб с квас. Всъщност за хората, които харесват вкуса на съставките в рецептата, тази комбинация е богато и апетитно угощение.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г осолена и/или пушена сьомга
  • 100 г краве сирене
  • 4 с. л. кисело мляко
  • 2 авокадо, добре узрели
  • 1 сладка червена чушка
  • 1 домат
  • 1 глава лук
  • ¼ с. л. горчица
  • 1 с. л. зехтин
  • ¼ лимон
  •  сол и пипер на вкус 

Начин на приготвяне

  • 1.

    Сьомгата се разделя на четири порции в индивидуални чинии или в плато за сервиране.

  • 2.

    Сиренето се натрошава в купичка, залива се киселото мляко и с вилица се намачква до получаване на еднородна смес.

  • 3.

    Авокадото се измива и се разделя на две по дължина без да се бели, костилката се изважда. Всяка половина се притиска и поомачква от страната на обелката, но внимателно, без да се нарушава целостта на обвивката, която да поеме начупената сърцевина и другите съставки.

  • 4.

    Чушката, доматът и лукът се нарязват на ситно, в купичка се объркват с горчицата, зехтина, сокът на лимона и сол и пипер на вкус. Сместа се разпределя поравно в половинките авокадо.

  • 5.

    Млечният крем се слага в подходящ съд до сьомгата, добавят се гуакамолето и нарязаният хляб.

  •  
Подходящи типове вина
Март 2015
Още подобни рецепти
Коментари