Сьомга с млечен крем и мързеливо гуакамоле
На това предястие или ястие – зависи как погледне човек на него, приготвено от Иво Игнатов от Grape Central, най-съвършено подхожда хляб с квас. Всъщност за хората, които харесват вкуса на съставките в рецептата, тази комбинация е богато и апетитно угощение.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г осолена и/или пушена сьомга
- 100 г краве сирене
- 4 с. л. кисело мляко
- 2 авокадо, добре узрели
- 1 сладка червена чушка
- 1 домат
- 1 глава лук
- ¼ с. л. горчица
- 1 с. л. зехтин
- ¼ лимон
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Сьомгата се разделя на четири порции в индивидуални чинии или в плато за сервиране.
- 2.
Сиренето се натрошава в купичка, залива се киселото мляко и с вилица се намачква до получаване на еднородна смес.
- 3.
Авокадото се измива и се разделя на две по дължина без да се бели, костилката се изважда. Всяка половина се притиска и поомачква от страната на обелката, но внимателно, без да се нарушава целостта на обвивката, която да поеме начупената сърцевина и другите съставки.
- 4.
Чушката, доматът и лукът се нарязват на ситно, в купичка се объркват с горчицата, зехтина, сокът на лимона и сол и пипер на вкус. Сместа се разпределя поравно в половинките авокадо.
- 5.
Млечният крем се слага в подходящ съд до сьомгата, добавят се гуакамолето и нарязаният хляб.