Начало За нас Реклама Контакти

Сини сливи с бекон

Снимка за Сини сливи с бекон
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Следващия път, когато каните повечко хора на гости, разнообразете менюто от сандвичи и салати с тази сладко-солена глезотийка. Става бързо и можете да я приготвите от предния ден, като оставите запичането за последния момент.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • 20 сушени сливи без костилка
  • 200 г нарязан на тънки парченца бекон
  • 200 мл червено вино
  • 1 дафинов лист
  • 3 карамфилчета
  • 5 зрънца бахар

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Виното се слага да заври заедно с подправките. След 5 мин. се прибавят сливите. След като поврят 2-3 мин. се отцеждат и се охлаждат.

  2. 2.

    Всяка слива се завива с резенче бекон и се закрепва с клечка за зъби. Сливите се запичат за 10 мин. на 200°С, докато порозовее беконът.

Идея:
В сливата може да се сложи ядка препечен бадем, лютив сос или синьо сирене.

Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари