Сини сливи с бекон
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Следващия път, когато каните повечко хора на гости, разнообразете менюто от сандвичи и салати с тази сладко-солена глезотийка. Става бързо и можете да я приготвите от предния ден, като оставите запичането за последния момент.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 20 сушени сливи без костилка
- 200 г нарязан на тънки парченца бекон
- 200 мл червено вино
- 1 дафинов лист
- 3 карамфилчета
- 5 зрънца бахар
Начин на приготвяне
- 1.
Виното се слага да заври заедно с подправките. След 5 мин. се прибавят сливите. След като поврят 2-3 мин. се отцеждат и се охлаждат.
- 2.
Всяка слива се завива с резенче бекон и се закрепва с клечка за зъби. Сливите се запичат за 10 мин. на 200°С, докато порозовее беконът.
Идея:
В сливата може да се сложи ядка препечен бадем, лютив сос или синьо сирене.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари