Шоколад с малини и коняк
Срещата между три богати и благородни съставки, каквито са по своя аромат и вкус шоколадът, малините и конякът, в този десерт на пловдивския шеф-готвач Николай Боруков би дала аристократичен тон и мигове на истинска наслада във финала на една изискана вечеря.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г шоколадов кувертюр
- 200 г пресни малини
- 200 мл сметана
-
30 мл коняк
Начин на приготвяне
- 1.
Кувертюрът се разтопява на водна баня, добавят се сметаната и конякът и се разбърква, докато се стопи и се превърне в хомогенна смес.
- 2.
Охлажда се и се сипва в подходящи форми, добавят се малините, слага се в хладилника, за да се стегне, и се поднася.
- ●.
За варианта на снимката е използвана сладкарска форма за бонбони, в която се налива разтопен и темпериран бял шоколад.