Начало За нас Реклама Контакти

Шоколад с малини и коняк

Снимка за Шоколад с малини и коняк
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Срещата между три богати и благородни съставки, каквито са по своя аромат и вкус шоколадът, малините и конякът, в този десерт на пловдивския шеф-готвач Николай Боруков би дала аристократичен тон и мигове на истинска наслада във финала на една изискана вечеря.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г шоколадов кувертюр
  2. 200 г пресни малини
  3. 200 мл сметана
  4. 30 мл коняк
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кувертюрът се разтопява на водна баня, добавят се сметаната и конякът и се разбърква, докато се стопи и се превърне в хомогенна смес.

  2. 2.

    Охлажда се и се сипва в подходящи форми, добавят се малините, слага се в хладилника, за да се стегне, и се поднася.

  3. ●.

    За варианта на снимката е използвана сладкарска форма за бонбони, в която се налива разтопен и темпериран бял шоколад.
     

Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари