Шишчета с пилешко месо и ананас
СъставНеобходими продукти за 4
- 200 г пилешко филе
- 2 с. л соев сос
- 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
- 2 с. л. сок от ананас
- 1 ч. л. оцет
- 200 г ананас, нарязан на кубчета
- 4 чери доматчета
- 1 зелена чушка, нарязана на квадратчета
- 2 с. л. олио
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на кубчета. Смесват се соевият сос, лукът, сокът от ананас и оцетът. Месото се оставя да се маринова за 30 мин.
- 2.
Ако се използват дървени шишчета, предварително се накисвт за 20 мин. в студена вода.
- 3.
Месото се нанизва, като се редува с ананасовите кубчета, доматите и чушката. Намазват се с олио.
- 4.
Изпичат се на скара на среден огън, от всички страни
Подходящи типове вина
Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари