Начало За нас Реклама Контакти

Шишчета с пилешко месо и ананас

Снимка за Шишчета с пилешко месо и ананас
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Приготвянето на много ястия за едно парти, някак от само себе си изисква рецептите да са семпли и лесни. Такива са и тези шишчета с ананасов аромат, ефектен вид и чудесен вкус.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 200 г пилешко филе
  • 2 с. л соев сос
  • 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
  • 2 с. л. сок от ананас
  • 1 ч. л.  оцет
  • 200 г ананас, нарязан на кубчета
  • 4 чери доматчета
  • 1 зелена чушка, нарязана на квадратчета
  • 2 с. л.  олио

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на кубчета. Смесват се соевият сос, лукът, сокът от ананас и оцетът. Месото се оставя да се маринова за 30 мин.

  2. 2.

    Ако се използват дървени шишчета, предварително се накисвт за 20 мин. в студена вода.

  3. 3.

    Месото се нанизва, като се редува с ананасовите кубчета, доматите и чушката. Намазват се с олио.

  4. 4.

    Изпичат се на скара на среден огън, от всички страни


Подходящи типове вина
Юли 2009
Още подобни рецепти
Коментари