Начало За нас Реклама Контакти

Сезонна салата с хрупкав бекон

Снимка за Сезонна салата с хрупкав бекон
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В храната балансът е съществено условие за добър вкус. В тази салата равновесието между свежите пролетни зеленини и масления хрупкав бекон създава предпоставка за истинска наслада. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 зелена салата
  • 1 рукола
  • 300 г зелени бобчета бакла, извадени от шушулките, или сварен зрял боб
  • 100 г бекон, нарязан на фини лентички
  • 3 с. л. печени крупони
  • за крутоните:
  • 3 филии хляб за тостер
  • 30 г масло
  • 1 скилидка чесън
  • 1 щипка риган
  • за дресинга:
  • 100 г майонеза
  • 1 ч. л. горчица
  • 1 к. л. лимонов сок
  • 2 ч. л. зехтин
  •   сол
  •   пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Беконът се нарязва на лентички с дължина 5 см и се запържва в сух тиган с незалепващо покритие, докато стане хрупкав. Изважда се и се слага върху салфетка, за да попие излишната мазнина.

  2. 2.

    За крутоните маслото се разтопява, прибавят се пресованият чесън и риганът и с помощта на четка филиите се намазват от двете страни. Нарязват се на дребни кубчета, слагат се в тава и се запичат на 200°C до розово, като се разбъркват от време на време.

  3. 3.

    Салатата и руколата се измиват и се нарязват, разпределят се в чиниите за сервиране. Във всяка порция се слага от бобчетата и крутоните.

  4. 4.

    Дресингът се приготвя, като всички продукти се разбиват енергично в купа.

  5. 5.

    Всяка порция се полива с дресинг и отгоре се разпределят беконът и настърганото сирене.


Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари