Начало За нас Реклама Контакти

Севиче от сьомга с ароматна брускета

Снимка за Севиче от сьомга с ароматна брускета
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Южноамериканският начин за мариноване на пресни морски продукти е изключително подходящ за решително цитрусово освежаване на всяка вечеря.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • 400 г прясно филе от сьомга, нарязано на малки кубчета
  • 100 мл лимонов сок
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 2 стръка селъри, тънко нарязани
  • 3 с. л. джинджифил, нарязан на много ситно
  • 1 с. л. пресен кориандър, ситно нарязан
  • 1 малка глава червен лук, нарязана на тънки полумесеци
  • 1 зелена люта чушка, ситно нарязана
  • за брускетите:
  • 1 замразена франзела
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 ч. л. магданоз, фино нарязан
  • 1 щипка смляна морска сол
  •  листа рукола, зелена салата, спанак или кълнове за гарниране

Начин на приготвяне

  • 1.

    За брускетите франзелата се нарязва на много тънки прозрачни филии с нож за хляб и се подреждат в тавичка. Смесват се зехтинът, солта и магданозът и с тази смес с четка се намазват филийките. Запичат се на 160° С до бледорозово за около 10 мин.

  • 2.

    Рибата се смесва с лимоновия сок, чесъна, селърито, джинджифила и кориандъра. Оставя се да се маринова 15 мин. в хладилника.

  • 3.

    Прибавят се лукът, лютата чушка и морска сол на вкус.

  • 4.

    Севичето се поднася охладено с брускетите върху зелените листа. 


Подходящи типове вина
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари