Севиче
![Снимка за Севиче](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/recipes/28-Sevi4e_660x430.jpg)
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Изминало дълъг път от родната си Южна Америка, скромното севиче лесно вдъхновява вкусовите рецептори с несравнимата си свежест и премерена пикантност. Освободете духовете на тропиците и океана в своята кухня с негова помощ!
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г прясно филе от червен снапер, морски костур, пангасиус или друг вид бяла риба
- 100 мл сок от лимон
- 100 мл сок от лайм
- 1 ч. л. настъргана кора от лайм
- 1 глава червен лук, нарязана на тънки резени
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 ч. л. настърган джинджифил
- 1 червена люта чушка, нарязана на ситно
- 1 щипка кайенски пипер
- 2 с. л. нарязан пресен кориандър или магданоз
- зелена салата и резени лимон и лайм за гарниране
- 1 ч. л. смлян шарен пипер
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Рибата се нарязва на много тънки ивици и се разбърква с лука.
- 2.
Приготвя се маринатата, като се смесват сокът от лимон, сокът от лайм, кората от лайм, чесънът, джинджифилът, лютата чушка, кайенският пипер, кориандърът и шареният пипер и се посолява на вкус.
- 3.
Рибата се разбърква с маринатата и се оставя за минимум 4 часа в хладилника.
- 4.
Севичето се сервира със зелена салата и резени лимон или лайм.
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари