Сармички от тиквички и пилешко
Симпатичните пакетчета от тиквички лесно и подканващо разкриват ароматното си съдържание от пилешко месо и зеленчуци.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 тиквички
- 4 с. л. зехтин
- 1 връзка пресен лук, ситно нарязан
- 1 връзка пресен чесън, ситно нарязан
- 200 г пилешко месо, ситно нарязано
- 2 с. л. ориз
- 2 с. л. маслини, нарязани
- 60 мл пилешки бульон
- 100 г топено сирене, ситно нарязано
-
2 с. л. мента или джоджен, ситно нарязани
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквичките се нарязват на много тънки резени. Посоляват се, оставят се 20 мин. и отделеният сок се отцежда. Намазват се с 2 с. л. зехтин и се изпичат от двете страни на грил-тиган.
- 2.
Останалият зехтин се сгорещява и в него се слагат лукът и чесънът, разбъркват се и се добавя месото. оръсва се със сол и пипер и се разбърква, докато месото леко се зачерви. Сипват се оризът и маслините. Наливат се горещия пилешки бульон, похлупва се и се задушава 10 мин. на много тих огън.
- 3.
Сместа се разбърква с нарязаната мента и топеното сирене.
- 4.
Два от изпечените резени тиквички се слагат на кръст един върху друг. От сместа се слага по лъжица в единия край на тиквичките и се завиват на пакетчета. Подреждат се в тавичка и се запичат 15 мин. на 200˚ С, докато се разтопи сиренето.