Салата със зелен фасул и мариновани рибки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Хрупкавият зелен фасул в тази рецепта е комбиниран с характерните аромати на анасон от финокиото и на маринована риба, за да се превърне в чудесна салата, напълно достатъчна за лек обяд.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г зелен фасул
- 2 сварени картофа
- 2 домата, нарязани на резени
- 2 стръка зелен лук, ситно нарязани
- 16 малки мариновани рибки
- 2 яйца, твърдо сварени
- 1 глава финокио, по желание
- 50 г черни маслини
- за соса:
- 2 скилидки чесън, пресован
- 1 с. л. листа босилек, ситно нарязани
- 5 с. л. зехтин
- 2 с. л. оцет
- лют червен пипер или сос, по желание
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Зеленият фасул се почиства от краищата и се пуска във вряща подсолена вода за 5 - 12 мин., докато стане крехък, но все още хрупкав. Веднага се пуска в ледена вода, за да не загуби цвета си.
- 2.
В купа се смесват картофите, нарязани на кубчета, фасулът, лукът, яйцата, нарязани на кубчета, маслините, рибките и много тънко нарязаното финокио.
- 3.
За соса всички продукти се пасират заедно. Залива се салатата и се разбърква.
Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари