Салата с портокали и финокио
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Изключително нетрадиционно съчетание от вкусове, което със сигурност ще ви изненада приятно. В него анасоновият аромат на финокиото хармонира със сладко-киселия вкус на портокалите, солеността на маслините и свежестта на лука, репичките и зелената салата.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 зелена салата, накъсана на парчета, или салата фризе
- 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
- 1 глава финокио, нарязана на тънки резени
- 6 репички, нарязани на кръгчета
- 1 червен портокал, нарязан на филенца
- 1 ч. ч. черни гръцки маслини
- 4 с. л. зехтин
- 2 с. л. оцет
- ½ ч. л. смлени семена от копър
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В купа се смесват зелената салата, резените финокио, лукът, портокаловите филенца, репичките и маслините.
- 2.
Разбиват се заедно зехтинът, оцетът, семената от копър и солта. Зеленчуците се заливат със сместа и се разбъркват.
Юли 2008
Още подобни рецепти
Коментари