Салата с нахут, авокадо и риба тон
© Ани Шакарян-Маринова
Кулинарният блогър Ани Шакарян-Маринова от vkusnoteka.blogspot.com предлага чудесна лятна салата, съчетаваща средиземноморски продукти като риба тон и нахут с любимите български домати, чушки и магданоз.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 1 голямо авокадо
- сокът от 1 лайм
- 1 розов домат
- 1 червена чушка
- 3 стръка пресен лук
- 1 скилидка чесън
- 1 консерва риба тон
- 300 г сварен нахут
- 1 връзка пресен магданоз
- 3 с. л. зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Авокадото се измива и се разрязва на две еднакви половини. Отстранява се костилката и внимателно със супена лъжица се издълбава вътрешността, като кората трябва да остане цяла. Авокадото се нарязва на кубчета и се слага в купа. Полива се, както и корите, с половината сок от лайм, за да не потъмняват.
- 2.
Доматът, чушката и пресният лук се нарязват на ситно. Прибавя се пресованата скилидка чесън. Слагат се рибата тон, отцеденият нахут и нарязаният на ситно магданоз. Посолява се на вкус и се полива с останалия сок от лайм и зехтина. Разбърква се добре и се поднася в корите от авокадо.