Салата с козе сирене и маслинена паста
Едно великолепно пролетно предложение, с което можете да отпразнувате сезона на салатите. В рецептата по интересен начин са съчетани класически съставки като зелена салата, краставици и репички и по-екзотични продукти като козе сирене и маслинена паста. Всичко това е щедро подправено с екстра върджин зехтин и лимонов сок.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 зелена салата
- 1 краставица, нарязана на лентички
- 1 връзка репички, нарязани на кръгчета
- ½ франзела, нарязана на тънки филийки
- 4 с. л. маслинена паста
- 1 ч. л. нарязан на ситно пресен лук
- 1 ч. л. лимонов сок
- 4 парчета козе сирене
- 4 резена бекон
- за соса:
- 4 с. л. зехтин Extra Virgin
- 2 с. л. лимонов сок
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Салатата се накъсва на парченца и се разпределя в чинии. Добавят се краставицата и репичките.
- 2.
Филийките се запичат във фурната, докато се зачервят и се намазват с маслинената паста, разбъркана с пресния лук и лимоновия сок.
- 3.
Всяко парче козе сирене се увива с бекон и се запича във фурната или в грил-тиган.
- 4.
Сосът се приготвя, като се разбиват заедно лимоновият сок и зехтинът и се подправят на вкус със сол и черен пипер.
- 5.
Във всяка чиния се поставя по парче сирене, няколко филийки и маслинена паста и се залива със соса.