Начало За нас Реклама Контакти

Салата с боровинки и къпини

Снимка за Салата с боровинки и къпини
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Салатите винаги са били чудесно допълнение на всяка трапеза. Представяме ви една по-различна салата в комбинация с боровинки и къпини, която определено ще изненада гостите ви – както с вкус, така и с нетрадиционен начин на поднасяне.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 листа зелена крехка салата, накъсана на парчета
  2. 1 ч. ч. бейби спанак
  3. ½ ч. ч. рукола
  4. ½ ч. ч. къпини
  5. 2 с. л. лучени кълнове или див лук
  6. 200 г крем-сирене "Маджаров"
  7. за дресинга:
  8. 6 с. л. олио от гроздови семки
  9. 2 с. л. естрагонов, бял балсамов или ябълков оцет
  10. 100 г черни боровинки
  11. за бисквитите:
  12. 150 г прясно пармиджано или грана падано, настъргано
  13. 2 с. л. филирани бадеми
  14. 2 с. л. хлебни трохи
  15.  къпини, боровинки и ядливи цветя за гарниране
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Пармиджаното се смесва с бадемите и трохите. Върху хартия за печене се начертават 12 кръга с диаметър 10 см. В тях се разпределя сместа с пармиджаното. Слагат се да се запекат на 180° С за 5-6 мин. или докато се зачервят леко. Изваждат се от фурната, охлаждат се и тогава се отлепват от хартията за печене.

  2. 2.

    Зелената салата се смесва със спанака, руколата, къпините и лука.

  3. 3.

    За дресинга олиото се пасира частично с балсамовия оцет, боровинките и сол на вкус.

  4. 4.

    Върху изпечена бисквита от пармиджано се намазва лъжица крем-сирене, слага се от зелената смес, поръсва се с дресинга, поставя се втора бисквита, отново сирене, зелена смес и дресинг, трета бисквита, крем-сирене, зелена смес и дресинг. Отгоре се украсява с няколко къпини, боровинки и ядливи цветя.


 


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари