Салата с авокадо и сушени плодове
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Екзотичните за България авокадо, фенел и годжи бери са чудесен начин да се разнообрази зелената салата, така че тя да добие празничен вид и вкус.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 авокадо
- 1 зелена салата или салата айсберг
- 2 с. л. годжи бери, сушени червени боровинки или сини сливи
- 1 финокио
- 1 с. л. лимонов сок
- 50 г макадамия или лешници, нарязани
- 2 с. л. зърна от нар
- за дресинга:
- 80 мл зехтин
- 30 мл малинов или ябълков оцет
- 1 ч. л. мед
- 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
- 1 шалот, ситно нарязан, или 1 с. л. червен лук
-
шарен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Авокадото се нарязва на резенчета, а фенелът се нарязва на много тънки ивици с белачка за зеленчуци или остър нож. Поръсват се с лимонов сок, за да не потъмнеят.
- 2.
Смесват се със сушените плодове и ядките.
- 3.
Всички съставки за дресинга се разбъркват заедно и се прибавят към салатата, обърква се и се сервира.
Подходящи типове вина
Дек. 2015
Още подобни рецепти
Коментари