Начало За нас Реклама Контакти

Салата с авокадо и сушени плодове

Снимка за Салата с авокадо и сушени плодове
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Екзотичните за България авокадо, фенел и годжи бери са чудесен начин да се разнообрази зелената салата, така че тя да добие празничен вид и вкус.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 авокадо
  • 1 зелена салата или салата айсберг
  • 2 с. л. годжи бери, сушени червени боровинки или сини сливи
  • 1 финокио
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 50 г макадамия или лешници, нарязани
  • 2 с. л. зърна от нар
  • за дресинга:
  • 80 мл зехтин
  • 30 мл малинов или ябълков оцет
  • 1 ч. л. мед
  • 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
  • 1 шалот, ситно нарязан, или 1 с. л. червен лук
  •  шарен пипер и сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Авокадото се нарязва на резенчета, а фенелът се нарязва на много тънки ивици с белачка за зеленчуци или остър нож. Поръсват се с лимонов сок, за да не потъмнеят.

  • 2.

    Смесват се със сушените плодове и ядките. 

  • 3.

    Всички съставки за дресинга се разбъркват заедно и се прибавят към салатата, обърква се и се сервира.

  •  
Подходящи типове вина
Дек. 2015
Още подобни рецепти
Коментари