Салата с авокадо, киви и китайско зеле
Сочноста на портокала и кивито, хрупкавата свежест на китайското зеле и кадифеното усещане от авокадото се допълват по толкова великолепен начин в тази салата, че единственото, което ви остава е да се втурнете, запазвайки все пак някакво достойнство, към плод и зеленчук-а.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г китайско зеле или салата айсберг
- 1 авокадо, обелено и нарязано на резени
- 1 киви, обелено и нарязано на резени
- 2 с. л. кедрови ядки
- ½ глава червен лук, нарязана на тънки полумесеци
- 1 червен портокал, нарязан на филенца
- за заливката:
- 2 с. л. лимонов сок
- 4 с. л. зехтин
- 1 ч. л. горчица
- 1 малка скилидка чесън, пресована
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Китайското зеле се нарязва на фини ивички. Ако се използва айсберг, се накъсва на парченца или листата се оставят цели и се пълнят с останалите съставки на салата като купи.
- 2.
Смесват се парченцата авокадо, киви, портокали и лук и се слагат върху китайското зеле или салатата айсберг.
- 3.
Съставките за дресинга се разбиват с тел, залива се салатата и се поръсва с леко запечените кедрови ядки.