Салата от зелен фасул и риба тон
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Зелен фасул и риба тон – класическа комбинация, която гарантира добър резултат с плътен и свеж вкус. Не пропускайте да опитате тази засищаща и апетитна салата.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 300 г зелен фасул
- 4 варени картофа
- 150 г риба тон филе, консервирано в олио
- 2 с. л. маслини, нарязани
- ½ лимон, нарязан на парченца
- 1 с. л. мека горчица
- 5 с. л. зехтин
- ½ ч. л. смляна морска сол
Начин на приготвяне
- 1.
Фасулът се почиства и се нарязва на парчета от 2 см. Бланшира за 10 мин. във вряща подсолена вода и веднага след това се слага в съд с ледена вода – по този начин запазва цвета си.
- 2.
Картофите се нарязват на кубчета и се смесват с фасула, отцедената риба, маслините и лимона.
- 3.
Горчицата се смесва със зехтина и морската сол. Салатата се поръсва със заливката и се разбърква.
Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари