Начало За нас Реклама Контакти

Салата от зелен фасул и риба тон

Снимка за Салата от зелен фасул и риба тон
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Зелен фасул и риба тон – класическа комбинация, която гарантира добър резултат с плътен и свеж вкус. Не пропускайте да опитате тази засищаща и апетитна салата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 300 г зелен фасул
  • 4 варени картофа
  • 150 г риба тон филе, консервирано в олио
  • 2 с. л. маслини, нарязани
  • ½ лимон, нарязан на парченца
  • 1 с. л. мека горчица
  • 5 с. л. зехтин
  • ½ ч. л. смляна морска сол
  •  

Начин на приготвяне

  • 1.

    Фасулът се почиства и се нарязва на парчета от 2 см. Бланшира за 10 мин. във вряща подсолена вода и веднага след това се слага в съд с ледена вода – по този начин запазва цвета си.

  • 2.

    Картофите се нарязват на кубчета и се смесват с фасула, отцедената риба, маслините и лимона.

  • 3.

    Горчицата се смесва със зехтина и морската сол. Салатата се поръсва със заливката и се разбърква.


 


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари