Салата от свинско с кайсии
Предлагаме ви ефектна и екзотична салата, в която свинското месо е допълнено със сладко-киселия вкус на кайсии. Композицията завършва с деликатното ухание на лимонова мащерка.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 свински пържоли по 200 г
- 1 с.л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
- 1 зелена салата, накъсана на парчета
- 6 пресни кайсии, нарязани на четвъртини
- ½ ч. ч. орехови ядки, леко препечени
- 3 с. л. винен оцет
- 1 с. л. захар
- 1 ч. л. лимонова мащерка
- 4 с. л. зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
Пържолите се поставят в съд, подходящ за микровълнова печка, поръсват се с MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука, заливат се с 2 с. л. вода, покриват се с фолио за свежо съхранение и се слагат в микровълновата фурна за 4 мин. Могат да се запекат и на тиган с 1 с.л. зехтин по 3 мин. от всяка страна. След като изстинат, се нарязват на тънки ивици.
- 2.
Смесват се оцетът, захарта, мащерката и зехтинът.
- 3.
Салатата се аранжира в чинии, като се поставя зелената салата, месото, кайсиите и орехите. Залива се с приготвения дресинг.