Салата от соба и зеленчуци
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Нудълите от елда са с много плътна текстура и изключително приятен и фин вкус. Затова и се държат толкова добре в компанията на пресни плодове и зеленчуци и свеж и пикантен сладко-кисел дресинг.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г елдени нудъли соба, оризово или бобено фиде
- 1 помело или грейпфрут, обелен и нарязан
- 1 краставица, нарязана на пръчици
- 1 червена чушка, нарязана на пръчици
- 3-4 репички, нарязани на пръчици
- 4 листа зелена салата
- за соса:
- ½ ч. ч. нарязан пресен босилек
- 1 ч. ч. нарязан пресен спанак
- 3 с. л. портокалов сок
- 2 с. л. оризов оцет
- 1 ч. л. кафява захар
- 1 с. л. настърган джинджифил
- 1 скилидка чесън
- 3 с. л. зехтин
- 1 с. л. лют сос или люта чушка
- 3 с. л. соев сос
Начин на приготвяне
- 1.
Нудълите се приготвят според указанията на опаковката. Отцеждат се и се обливат със студена вода. Нарязват се и се смесват с накъсаната зелена салата, помелото, краставицата, чушката и репичките.
- 2.
Сосът се приготвя, като всички съставки се смесват и се пасират заедно.
- 3.
Салатата се разбърква със соса и се поднася веднага.
Подходящи типове вина
Юни 2014
Още подобни рецепти
Коментари