Начало За нас Реклама Контакти

Орехова питка

Снимка за Орехова питка
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Питка, замесена с орехи, пенливо вино и мед няма как да не ни говори за ритуали и веселби. Тази рецепта е празнична и много вкусна, но заедно с това е и съвсем здравословна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 3 ч. ч. пълнозърнесто брашно
  2. 2 ч. л. бакпулвер
  3. 1 ч. л. сода бикарбонат
  4. 1 ч. ч. едро счукани орехи
  5. ½ ч. л. морска сол
  6. 1½ ч. ч. пенливо вино
  7. 1 с. л. мед
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Брашното се пресява със содата и бакпулвера, връщат се вътре отделените трици и всичко се разбърква с орехите и солта.

  2. 2.

    В средата се оформя кладенче и вътре се сипват виното и медът. Бърка се с дървена лъжица, докато се оформи еднородна смес, която е по-гъста от кексово тесто.

  3. 3.

    Сипва се в малки формички за мъфини или в голяма форма за печене, намазана с олио и поръсена с галета. Слага се да се изпече в загрята фурна на 180˚ С за 20 - 50 мин. в зависимост от големината на формата.

  4. 4.

    Изпечената питка може да се намаже с мед и да се поръси с орехи. На следващия ден е още по-вкусна.
     


Дек. 2012
Още подобни рецепти
Коментари