Пълнени сушени чушки с булгур и гъби
Независимо дали често хапвате постни пълнени чушки, или пък ги опитвате само на Бъдни вечер, този вариант, с плънка от булгур и манатарки ще ви изненада повече от приятно с великолепния си вкус.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 сушени чушки
- 1 с. л. сушени манатарки
- 2 кубчета MAGGI® Зеленчуков бульон
- ½ ч. ч. булгур
- 1 стрък праз, ситно нарязан
- 2 с. л. олио
- 250 г гъби – печурки или кладница
- 1 ч. л. листенца от прясна мащерка или щипка чубрица
- 2 домата, нарязани на резени или от консерва
Начин на приготвяне
- 1.
Кубчетата MAGGI® Зеленчуков бульон се разтварят в 1 л вряща вода и с 1 ч. ч. от него се залива булгурът. Съдът се покрива плътно с фолио или капак и булгурът се оставя 10 - 15 мин. да набъбне.
- 2..
С останалия бульон се заливат чушките и сушените манатарки и се оставят да поемат течност за 20 мин. Подсушават се, а бульонът се запазва.
- 3.
През това време олиото се сгорещява, слага се празът и се разбърква, за да поомекне. Добавят се гъбите и сместа се бърка, докато гъбите леко се зачервят и не остане течност в тигана. Слагат се нарязаните манатарки и набъбналият булгур. Подправя се с мащерката.
- 4.
Чушките се напълват, подреждат се в тавичка и се заливат с 1½ ч. ч. бульон от накиснатите чушки. Върху тях се подреждат резени домати и се запичат в предварително загрята на 200° С фурна за 15-20 мин. Сервират се с туршия.