Салата от патладжани и маслини
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Приготвена уж на шега, тази комбинация от средиземноморски зеленчуци е забележителна както за салата или предястие, така и като гарнитура на месни ястия, особено с говеждо или телешко.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г печени патладжани, нарязани
- 2 с. л. зехтин
- 1 глава лук, нарязан на полумесеци
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 с. л. доматено пюре
- 100 г нарязани маслини
- 2 печени чушки, нарязани
- 4 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 2 с. л. запечени орехи
-
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загретия зехтин се слагат лукът и чесънът. Разбъркват се и се добавят доматеното пюре, маслините, патладжаните и чушките. Ако има нужда, се наливат 1-2 с. л. вода. Подправя се на вкус със сол и пипер.
- 2.
Салатата се сервира охладена и гарнирана с магданоз и орехи.
Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари