Салата от моркови
Тази простичка рецепта за морковена салата много явно демонстрира разликите между нашата кухня и тази на Мароко. Докато у нас морковите щяха да останат сурови и подправени само с малко сол, лимонов сок и олио, на южния бряг на Средиземно море те веднага се сдобиват с кимионов привкус и топлинна намеса.
СъставНеобходими продукти за 4
- 500 г моркови
- 1 скилидка чесън
- 1 ч. л. червен пипер
- 2 щипки смлян кимион
- 2 с. л. оцет
- 3 с. л. нарязан на ситно магданоз
- 1 с. л. фъстъчено олио
Начин на приготвяне
- 1.
Морковите се обелват. Нарязват се на лентички. Ако са много едри се срязват на две и сърцевината им се маха.
- 2.
Заливат се с вода, посоляват се и се слагат да се сварят за 4-5 мин. заедно с чесъна. Прецеждат се и още горещи се разбъркват с червения пипер, кимиона, оцета, магданоза и олиото. Охлаждат се и се сервират.
Идея: Морковите могат да се нарежат и с картофобелачка.