Начало За нас Реклама Контакти

Салата от моркови

Снимка за Салата от моркови
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази простичка рецепта за морковена салата много явно демонстрира разликите между нашата кухня и тази на Мароко. Докато у нас морковите щяха да останат сурови и подправени само с малко сол, лимонов сок и олио, на южния бряг на Средиземно море те веднага се сдобиват с кимионов привкус и топлинна намеса.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 500 г моркови
  • 1 скилидка чесън
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 2 щипки смлян кимион
  • 2 с. л. оцет
  • 3 с. л. нарязан на ситно магданоз
  • 1 с. л. фъстъчено олио

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Морковите се обелват. Нарязват се на лентички. Ако са много едри се срязват на две и сърцевината им се маха.

  2. 2.

    Заливат се с вода, посоляват се и се слагат да се сварят за 4-5 мин. заедно с чесъна. Прецеждат се и още горещи се разбъркват с червения пипер, кимиона, оцета, магданоза и олиото. Охлаждат се и се сервират.

Идея: Морковите могат да се нарежат и с картофобелачка.

Подходящи типове вина
Юни 2010
Още подобни рецепти
Коментари