Салата "Нисоаз"
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 250 г консервирана риба тон в собстван сос, отцедена
- 12 отцедени филенца от аншоа
- 1 голяма краставица, нарязана на лентички
- 500 г съвсем пресен зелен боб - само бобчетата или варен зрял боб
- 250 г чери домати
- 8 мариновани сърцевини от артишок
- 1 голяма пиперка, нарязана на тънки ивички
- 3 стръка пресен лук, нарязан
- 1 зелена салата
- 6 твърдосварени яйца, разрязани на четвъртини
- 180 г мариновани черни маслини
- 60 мл / ¼ ч. ч. зехтин Extra Virgin
- черен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
В салатиера или в плато върху листата на салатата се разпределят на пластове бобчетата, пиперката, артишокът, доматите, краставицата, пресният лук, филето от аншоа, рибата тон, маслините и яйцата. Напръсква се със зехтин и се подправя на вкус с пипера.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари