Начало За нас Реклама Контакти

Сач с пилешко месо

Снимка за Сач с пилешко месо
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Глинените съдове имат особено въздействие върху храната, както заради специфичните си физически свойства, така и заради домашното усещане, което носят.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г пилешко филе, нарязано на хапки
  • 100 г бекон, нарязан на ивици
  • 1 с. л. олио
  • 1 глава лук, нарязана на тънки филийки
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  • 100 г гъби, нарязани на тънки ивички
  • 1 червена чушка, нарязана на тънки кръгчета
  • 1 зелена чушка, нарязана на тънки кръгчета
  • 1 домат, нарязан на кръгчета
  • 2 с. л. бяло вино
  • 2 с. л. сметана
  • 4 малки яйца
  • 2 с. л. нарязан магданоз
  • 2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Сачът се загрява постепенно на котлона. Когато е много сгорещен, се слагат олиото и беконът. Разбъркват се, докато беконът си пусне аромата. Слагат се лукът, чесънът и месото. Поръсват се със сол и пипер на вкус.

  • 2.

    Щом месото се позачерви, се слагат гъбите, доматите и чушките. Разбъркват се и се налива виното. Щом се поизпари, се слага сметаната.

  • 3.

    Когато всичко остане на мазнина, се добавят пресният лук и магданозът, сачът се слага върху дървена подложка на масата и се чукват яйцата. Остатъчната топлина е достатъчна, за да ги сготви. По желание може да се разбъркат.


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари