Начало За нас Реклама Контакти

Рулца от свински джоланчета на фурна

Снимка за Рулца от свински джоланчета на фурна
300
Време за приготвяне: 300 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Людмил Станков е познат като едната половинка от тандема, който стои зад софийския ресторант „Вишните” и малкия семеен хотел „Шулеви къщи” в Копривщица. Ето една от неговите рецепти, представени в книгата "6 x 5 рецепти", която е подходяща за Коледната вечер.

СъставНеобходими продукти за 2

  • 1 свинско джоланче с кожата
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна
  • 1 дафинов лист
  • 3-4 зърна бахар
  • 1 ч. л. горчица
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 скилидка чесън за джолана
  • 1 ч. л. чубрица
  • 1 бланширан морков
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 с. л. масло
  • 1 ч. ч. червено вино
  • 500 г картофи, нарязани на пръчици
  • 1 стрък мащерка
  • 1 скилидка чесън за картофите
  • 2 с. л. зехтин за картофите
  •  сол, черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сварявам съвсем леко джолана, за да може да се обезкости по-лесно. При варенето слагам черен пипер, дафинов лист и бахар. Обезкостявам джолана. Приготвям си микс от смачкания чесън, горчицата и чубрицата, с който намазвам отвътре джолана, слагам моркова и го затварям, като увивам с конец или запечатвам с клечки. Поставям джолана в тава, на дъното поръсвам червен пипер, сипвам зехтин и с получената смес намазвам джолана. Върху него слагам парче масло, а около него наливам червено вино, затварям го с фолио и го пека на 180° С за 1-2 часа или докато омекне. Запичам го без фолио, докато се зачерви.
    Смесвам пресните картофи със зехтина, сол, мащерка и счукана, но необелена, скилидка чесън. Слагам ги в тава и запичам до готовност.

Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари