Начало За нас Реклама Контакти

Рулца от патладжани със свинско филе

Снимка за Рулца от патладжани със свинско филе
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Патладжаните са от Индия и Китай. И освен кьопоолу, мусака и пържени стават и за доста други вкусотии. Опитайте да ги загърнете около мръвка и няма да съжалявате.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 4 патладжана
  • 600 г свинско филе
  • 5 с. л. зехтин или олио
  • 150 г прясно сирене, моцарела или пушено сирене
  • ½ с. л. розмарин
  • ½ с. л. риган
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 100 г / ½ ч. ч. маслини
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжаните се нарязват на тънки филии по дължина. Слагат се за 30 мин. в подсолена вода, отцеждат се и се подсушават. Всеки резен се намазва от двете страни със зехтин, слагат се в широка тава и се запичат до розово. Изваждат се и се слагат в купа да се задушат и омекнат.

  2. 2.

    Свинското филе се нарязва на малки продълговати парчета според ширината на лентите патладжан, натриват се с ригана и розмарина и малко сол и след 10 мин. се запържват до златисто в малко мазнина. В края на пърженето се заливат с лимоновия сок и чесъна.

  3. 3.

    Във всеки резен патладжан се слага парче филе, парченце сирене и половин обезкостена маслина. Завива се на стегнато руло и се закрепва с клечка за зъби. Всички рулца се слагат плътно едно до друго в огнеупорен съд и се запичат на 200°С за 10 мин.

Парчетата патладжани могат да се изпържат в олио.

Подходящи типове вина
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари