Руладина от патица с гъши дроб и аспержи
Богатото ястие от менюто на ресторант „Кактус“ е истински празник от вкусове за всеки сезон - само аспержите му придават пролетен характер.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 филета от патица по 200 г
- 120 г гъши дроб, нарязан на 4 парчета
- 40 г аспержи
- 10 г сушени домати
- 50 г печурки
- 4-5 картофа, сварени
- 2-3 яйца
- 1 щипка настърган джинджифил
- 100 г брашно
- ½ с. л. галета
- 1 ч. л. мед
- 80 мл зеленчуков бульон
- сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Патешките филета се начукват много добре, върху всяко се поставя парче гъши дроб и се навиват на руло. Овкусяват се със сол и пипер и се запържват в тиган за около 4-5 минути.
- 2.
Гарнитурата се приготвя като аспержите, сушеният домат и гъбите се сотират в масло с малко мед и бульон. Поръсва се с настъргания джинджифил.
- 3.
Картофеното суфле се приготвя като картофите се намачкват на пюре, слагат се яйцата, брашното, сол и пипер. Подбират се четири малки формички - по една за всяка порция. Намазват се с масло и се поръсват с галета. Картофената смес се пече 4 мин.
- 4.
Руладините се сервират разрязани на две, заедно със суфлето и топлата гарнитура.