Рула "Капрезе"
Семплата и апетитна рецепта, която Диди от блога [...Готвенето е забавно...] ни предлага, е отражение на възхищението й от средиземноморската кухня и култура.
СъставНеобходими продукти за 4
- 450 г свинско бонфиле
- 250 г моцарела
- 80 г сушени домати в зехтин
- пресен босилек
- 1-2 скилидки чесън
- сол и черен пипер
- зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
Почистеното от ципи месо се измива, подсушава се и се нарязва на дискове с дебелина около 1 см, които се слагат между два листа фолио за свежо съхранение и се изтъняват до около 3 мм, като се внимава да не се разкъса месото.
- 2.
Сиренето се нарязва на парчета (15 - 20 г всяко), които се оставят за кратко в наклонена чиния, за да се отцеди суроватката, след което се подсушават.
- 3.
Филетата се подправят със сол и черен пипер, върху всяко се слага парче моцарела и 2-3 половинки сушен домат. Всичко се завива на стегнато руло и се фиксира с дървена клечка за зъби. В сгорещения зехтин се запържва смачканият чесън, за да ароматизира мазнината, а после се отстранява. Рулата се поръсват с малко брашно, като излишното се изтупва, и се запържват до златисто от всички страни.
- 4.
Сервират се веднага, като клечките се махат. За гарнитура – зеленчуци по избор и картофи.
- Шардоне без дъб Шардоне с дъб България/Европа
- Шардоне с дъб Нов свят Вионие
- Семийон Шабли
- Пино ноар Нов свят Каберне фран
- Мелник Мавруд
- Рубин Каберне совиньон Калифорния/ Нов свят
- Каберне совиньон Европа/България Червено Италия
- Кианти/Брунело ди Монталчино/Вино нобиле ди Монтепулчано Червено Рона
- Червено Франция Пеи Д' Ок Рибера дел Дуеро, Торо
- Червено Испания Червено Португалия
- Червено Австрия