Роле от пуешко месо
Тази рецепта предлагаме да бъде изпълнена от някой мъж. Първо, достатъчно е лесна, че да може да бъде приготвена и от начинаещи кулинари. Второ, господа, ролки има не само в косите на вашите дами! И трето, помагайки на госпожата, ще я предразположите тази вечер да остави косата си разпусната.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г пуешко филе
- 4 с. л. горчица
- 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус Пиле
- 2 стръка пресен лук
- 50 г кисели краставички
- 1 кисела ябълка
- 1 с. л. лимонов сок
- 2 с. л. олио
- 2 глави лук, нарязани на дребно
- 100 мл светла бира
- 50 мл ябълков сок
- 300 г моркови
- 500 г картофи
- 100 г заквасена сметана
- 1 ч. л. нишесте
Начин на приготвяне
- 1.
Пуешкото филе се разделя на 4 парчета, които се начукват между 2 листа полиетиленово фолио, докато станат тънки като шницели. Филетата се намазват с 2 ч.л. горчица и се поръсват с MAGGI Вълшебен вкус Пиле. Оставят се така да се мариноват 10-15 мин.
- 2.
През това време зеленият лук, краставичките и обелената ябълка се нарязват на ситно и се поръсват с лимоновия сок. Всяко парче филе се напълва с нарязаните зеленчуци и ябълката и се навива на руло, като се започне от тесния край. Закрепват се с клечки за зъби.
- 3.
Олиото се сгорещява в голям тиган, прибавя се лукът, запържва се леко и се слагат руладите и те да се изпържат от всички страни. Прибавят се бирата и ябълковият сок. Всичко се оставя да къкри под капак 35-40 мин.
- 4.
Морковите и картофите се обелват и се нарязват на парченца по 2 см. Варят се в подсолена вода под капак в продължение на 20 мин. Прецеждат се и се пасират с ръчен пасатор или миксер. Прибавя се заквасената сметана и се подправя със сол. Оставя се на топло.
- 5.
Сосът с лука от задушаването на рулцата се пасира. Към него се прибавя останалата горчица и ако има нужда се сгъстява с нишестето. Рулцата се поднасят със соса и пюрето, по желание могат да се поръсят с магданоз.