Начало За нас Реклама Контакти

Риболита

Снимка за Риболита
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Риболитата е супа, която е подобна на минестроне, но в нея се слага фасул вместо паста или ориз. Интересното е, че супата се сипва в чиния върху филия хляб и задушен спанак.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 3 с. л. зехтин
  • 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 2 моркова, нарязани на кръгчета
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 2 стръка целина, нарязани на ситно
  • 2 тиквички, нарязани на кръгчета
  • 400 г консервирани или пресни домати
  • 2 с. л. готово или домашно песто
  • 1 л зеленчуков бульон
  • 400 г сварен зрял фасул
  •   сол, черен пипер на вкус
  • за гарниране
  • 400 г спанак
  • 1 с. л. зехтин
  • 6-8 филии бял хляб
  • 1 с. л. настъргано пармиджано

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Зехтинът се сгорещява и в него се слага лукът, чесънът, целината и морковите. Леко се запържват около 10 мин. Слагат се тиквичките. След 2 мин. се добавят нарязаните и обелени домати, пестото, бульонът и фасулът. Всичко се оставя да поври на тих огън 20 мин. Подправя се със сол и пипер.

  2. 2.

    Преди сервиране спанакът се слага в сгорещения зехтин и се обръща, за да повехне. Подправя се.

  3. 3.

    В чиниите за сервиране се слага по една филия бял хляб, отгоре се сипва по една лъжица от спанака и се налива по един черпак от супата. Леко се поръсва със зехтин и сирене.


Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари