Рибни шишчета с джинджифилов сос
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
СъставНеобходими продукти за 12 броя
- 500 г филе от сьомга, морска пъстърва, треска или друга риба с по-твърдо месо
- 1 ч. л. лимонов сок
- сол на вкус
- шарен пипер на вкус
- 12 дървени шишчета
- зехтин или олио
- за соса:
- 250 г / 1 ч. ч. майонеза
- 60 г / ⅓ ч. ч. кисело мляко
- 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
- 1 ч. л. фино настъргана кора от лайм или лимон
- 2 ч. л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- 1.
Отстранява се кожата от филетата, почистват се от останалите кости. Филетата се слагат в найлонова торбичка и се поставят във фризера за 1 час. В това време шишчетата се накисват в студена вода, за да не изгорят при печенето.
- 2.
Филетата се нарязват на тънки ивици дълги 5 см. Намазват се с лимонов сок и зехтин, поръсват се със сол и шарен пипер на вкус и се запичат леко на скара, грил-тиган или в загрята фурна за 2 мин.
- 3.
Съставките за соса се объркват, подправя се на вкус и се слага да се охлади за 1 час.
- 4.
Шишчетата се сервират с купичка със соса и лимонови резенчета.
Продуктите са за 12 броя.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари