Начало За нас Реклама Контакти

Рибни шишчета с джинджифилов сос

Снимка за Рибни шишчета с джинджифилов сос
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  • 500 г филе от сьомга, морска пъстърва, треска или друга риба с по-твърдо месо
  • 1 ч. л. лимонов сок
  •   сол на вкус
  •   шарен пипер на вкус
  • 12 дървени шишчета
  •   зехтин или олио
  • за соса:
  • 250 г / 1 ч. ч. майонеза
  • 60 г / ⅓ ч. ч. кисело мляко
  • 1 ч. л. настърган пресен джинджифил
  • 1 ч. л. фино настъргана кора от лайм или лимон
  • 2 ч. л. лимонов сок

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Отстранява се кожата от филетата, почистват се от останалите кости. Филетата се слагат в найлонова торбичка и се поставят във фризера за 1 час. В това време шишчетата се накисват в студена вода, за да не изгорят при печенето.

  2. 2.

    Филетата се нарязват на тънки ивици дълги 5 см. Намазват се с лимонов сок и зехтин, поръсват се със сол и шарен пипер на вкус и се запичат леко на скара, грил-тиган или в загрята фурна за 2 мин.

  3. 3.

    Съставките за соса се объркват, подправя се на вкус и се слага да се охлади за 1 час.

  4. 4.

    Шишчетата се сервират с купичка със соса и лимонови резенчета.

Продуктите са за 12 броя.

Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари