Начало За нас Реклама Контакти

Рибни кюфтенца с балсамови лукчета

Снимка за Рибни кюфтенца с балсамови лукчета
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Белите риби като тилапия и хек имат нежно месо с фин рибен вкус, затова те много вкусно се комбинират с ароматни продукти като балсамов оцет и дъхави сирена.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за кюфтенцата:
  2. 800 г филе от риба - пангасиус, тилапия, хек
  3. 200 г настърган кашкавал – пушен или овчи
  4. 1 яйце
  5. 1 с. л. връхчета от копър
  6. 1 ч. л. настъргана лимонова кора
  7. 4 с. л. брашно
  8. 4 с. л. олио
  9.  шарен пипер на вкус
  10. за балсамовите лукчета:
  11. 400 г дребни лукчета, цели
  12. 2 червени чушки, нарязани на квадратчета
  13. 1 с. л. зехтин
  14. 1 с. л. балсамов оцет
  15. 2 с. л. соев сос
  16. 3 стръка мащерка
  17. 2 с. л. захар
  18. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Рибата се подправя с шарен пипер на вкус и се слага да се свари на пара за около 15 мин.

  2. 2.

    Омесват се на кайма накъсаните рибни филета, кашкавалът, яйцето, копърът и лимоновата кора. С влажни ръце се оформят 8 кюфтенца. Овалват се в брашното и се изпържват в загрятото олио.

  3. 3.

    Лукчетата се срязват наполовина, ако са по-големи. Слагат се в загретия зехтин заедно с чушките за 3-4 мин. на умерен огън. Добавят се оцетът, соев сос, мащерката и захарта. Разбъркват се още 5-6 мин., докато добре се зачервят и карамелизират. Поръсват се с магданоза.


Подходящи типове вина
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари