Рибени шишчета
Бялата риба се нуждае от съвсем кратка топлинна обработка, за да се запази сочна. Затова тези апетитни зеленчуково-рибни шишчета стават готови само за 30 минути - перфектен вариант за лека и вкусна вечеря.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 рибни филета от писия, хек, пангасиус или пъстърва
- 2 тиквички
- 2 с. л. маслинена паста
- 50 мл зехтин
- 1 с. л. лимонов сок
- 1 с. л. копър, ситно нарязан
- 1 малка скилидка чесън, пресована
Начин на приготвяне
- 1.
Смесват се зехтинът, лимоновият сок, копърът, чесънът и сол на вкус. С половината от маринатата се заливат филетата.
- 2.
Тиквичките се нарязват на дълги тънки резени с белачка за зеленчуци или с ренде.
- 3.
Филетата се намазват с маслинената паста, върху тях се слага по резен тиквичка и се завиват на руло. Забождат се с шишче и се слагат да се пекат във фурна, загрята на 200° С, за 10 - 15 мин. Сервират се, залети с останалата марината.