Рибени шишчета
Рибата меч е една от най-често използваните морски твари в италианската кухня, затова не е чудно, че подправките в тази рецепта са типични за средиземноморската страна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
Начин на приготвяне
- 1.
Всеки от стековете се обезкостява внимателно с остър нож и се навива на стегнато кръгче.
- 2.
Смесват се лимоновият сок, кората от лимон, чесънът, риганът, пиперът, розмаринът и зехтинът.
- 3.
Чушките се нарязват на кръгчета с дебелината на стековете.
- 4.
Рибата се посолява. Всяко парче риба се набожда с 2 шишчета, като от двете страни се нанизват парчетата чушки и доматчетата. Заливат се с маринатата и се оставят за 5-10 мин.
- 5.
Шишчетата се пекат по 3-4 мин. от двете страни на загрят грил или грил-тиган.