Рибена чорба
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Има хиляди различни начини да се приготви лека, уханно-вкусна чорба от морска риба. Тази тук е съвсем семпла рецепта от Поморие, но ако рибата е прясна и черноморска, то и най-заклетите врагове на рибните вкусове не биха устояли на примамливия резултат.
СъставНеобходими продукти за 4-6 порции
- 300 г попчета
- 300 г калкан
- 300 г меджид
- 2 моркова, нарязани на ситно
- 1 голяма глава лук, нарязана на ситно
- 4 големи картофа, нарязани на кубчета
- 2 домата, обелени и нарязани на ситно
- 1 зелена чушка, ситно нарязана
- 1 червена чушка, ситно нарязана
- 4 с. л. олио
- 1 яйце
- 1 ч. ч. кисело мляко
- 2 с. л. пресен девесил, нарязан
-
сол, черен пипер и лимонов сок на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Нарязаните зеленчуци се слагат да се сварят в 1 л подсолена студена вода и олиото. Добавя се рибата и се вари 15 мин.
- 2.
Сварената риба се изважда, обезкостява се и месото отново се връща при зеленчуците. Прибавя се девесилът. Подправя се на вкус с черен пипер и лимонов сок.
- 3.
Супата се застройва с разбитото яйце с киселото мляко и се сервира с резенчета лимон.
Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари