Рибен пай
![Снимка за Рибен пай](/sites/default/files/imagecache/recipe_large_image/recipes/22-Riben pai_660x430.jpg)
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 опаковка MAGGI® Картофено пюре с мляко
- 2 жълтъка
- 1 ч. ч. замразен грах
- 200 г белени скариди
- 200 г филе от треска
- 200 г филе от сьомга
- 200 г сварени изчистени миди
- 2 с. л. нарязан магданоз
- 2 с. л. нарязан копър
- 1 с. л. разтопено краве масло
- за соса:
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 с. л. краве масло
- 200 мл мастика
- 300 мл сметана
- 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон
Начин на приготвяне
- 1.
Сосът се приготвя, като маслото се разтопява и в него се запържва лукът за 3–4 мин. Прибавя се мастиката и сместа се оставя да се редуцира, докато останат само около 4 с.л. Добавя се 150 мл вода, натрошава се кубчетоMAGGI® Пилешки бульон и щом заври, се сипва сметаната.
- 2.
След като поври 5–6 мин., към бульона се прибавят рибата, мидите и скаридите, грахът, магданозът и копърът. Сместа се изсипва в топлоустойчив съд за печене.
- 3.
MAGGI® Картофено пюре с мляко се приготвя според указанията на опаковката. Щом се поохлади, към него се прибавят жълтъците.
- 4.
Рибната смес се покрива с картофеното пюре, намазва се с разтопено масло и се слага да се пече на 200°С около 20 мин., докато се зачерви добре.