Начало За нас Реклама Контакти

Рибарски гювеч

Снимка за Рибарски гювеч
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Морската риба има благодатните свойства да придава характер на обкръжаващите я продукти, но също и благосклонно да приема най-доброто от тях. Хармонията, която се създава от това взаимодействие, е ясно видимо и осезаемо, а да не говорим, колко приятно се усеща на вкус, в тази свежа рибно-зеленчукова рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 1 кг морска риба, почистена и нарязана
  • 3 глави лук, нарязани на ивици
  • 3 домата, обелени и нарязани на ситно
  • ½ глава целина, нарязана на пръчици
  • 2 моркова, нарязани на кръгчета
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • ½ ч. ч. олио
  • ½  лимон, нарязан на резени
  • 1 к. ч.  галета
  • 1 ч. ч. бяло вино
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всички зеленчуци се нареждат в глинен или порцеланов съд. Рибата се натрива със сол, поставя се над зеленчуците и се покрива с лимоновите резенчета. Намазва се с олиото и се поръсва с галетата.

  2. 2.

    Гювечът се пече на 180° С около 30-40 мин. Сервира се студен.

Дек. 2009
Още подобни рецепти
Коментари