Начало За нас Реклама Контакти

Риба в гърне с манатарки

Снимка за Риба в гърне с манатарки
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Руското стремление към разкош ясно личи в тази богата рецепта. За нея не стига само една риба - филетата трябва да са от няколко вида. Печурките не са достатъчни - манатарки трябва да има. А сметаната е повече от задължителна.

СъставНеобходими продукти за 4-6 порции

  1. 1 кг филе от различни видове риба
  2. 3 с. л. брашно
  3. 4 с. л. олио
  4. 50 г масло
  5. 4 глави лук, нарязани на полумесеци
  6. 200 г гъби – печурки и манатарки
  7. 200 г заквасена сметана
  8. 500 г сварени картофи
  9. 1 ч. ч. зеленчуков бульон
  10. 2 с. л. ситно нарязан магданоз
  11. 2 с. л. ситно нарязан копър
  12. 2 скилидки чесън
  13.  сол и пипер на вкус
  14.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Филетата се нарязват на парчета, поръсват се със сол и пипер, овалват се в брашно и се изпържват леко в сгорещеното олио.

  2. 2.

    В загрятото масло се слага лукът с 1 с. л. вода и се разбърква 4-5 мин., докато остане на мазнина и леко се позапържи. Добавят се нарязаните на едро гъби и се разбъркват 3-4 мин. Подправя се със сол и пипер на вкус.

  3. 3.

    В глинено гърне или топлоустойчив съд се подреждат на дъното картофите, обелени и нарязани на четвъртини, отгоре се слага лучено-гъбената смес и се подрежда рибата.

  4. 4.

    Сметаната се разбърква с бульона, магданоза, копъра и чесъна и с тази смес се залива рибата. Пече се под капак 20 - 30 мин. на 200° С.

  5.  

Подходящи типове вина
Февр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари